Πως μπορείτε να ελέγξετε αν λειτουργεί οποιοδήποτε τηλεκοντρόλ μέσα σε δευτερόλεπτα.

    Είστε στο εξοχικό μετά από πολύ καιρό και θέλετε να ανοίξετε την τηλεόραση ή το air condition με το τηλεχειριστήριο αλλά αυτά δεν ανταποκρίνονται; Αλλάξατε μπαταρίες και πάλι τίποτα; Υπάρχει ένας αδιάψευστος τρόπος για να μάθετε αν οποιοδήποτε τηλεκοντρόλ λειτουργεί.
     Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το κινητό σας ή την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή, και να ετοιμαστείτε να βγάλετε μια φωτογραφία το led που έχει στο πάνω μέρος το τηλεκοντρόλ που είναι υπό εξέταση.
      Την ώρα που θα κοιτάτε το led μέσα από την οθόνη του κινητού σας πχ, πατήστε οποιοδήποτε κουμπί στο τηλεκοντρόλ. Αν αυτό λειτουργεί, τότε το led θα γίνει φωτεινό, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Αυτό δε φαίνεται με γυμνό μάτι γιατί το φάσμα των υπερύθρων είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι.
                 Αριστερά:Το led των υπέρυθρων ακτίνων όπως φαίνεται με γυμνό μάτι και δεξιά όπως φαίνεται από την οθόνη της κάμερας του κινητού μας ή της ψηφιακής φωτογραφικής μας.
    Αν το τηλεκοντρόλ δε λειτουργεί ούτε με νέες μπαταρίες μη βιαστείτε να το πετάξετε. Πιθανότατα να χρειαστεί έναν πολύ εύκολο καθαρισμό με οινόπνευμα.
    Απλά ανοίξτε το με ένα μαχαίρι η κατσαβίδι αν έχει κάποια βίδα, και αποσυναρμολογήστε το. Μετά, με τη βοήθεια οινοπνεύματος και χαρτοπετσέτας η μπατονέτας, καθαρίστε την πίσω πλευρά του πληκτρολογίου και την εμπρός πλευράς της πλακέτας
και ξανα-συναρμολογήστε το. Το τηλεκοντρόλ, πιθανότατα θα λειτουργήσει πάλι. Αν δε δουλέψει ούτε με αυτό, αγοράστε ένα άλλο. Με τιμές από 5€ δεν αξίζει να το σκέφτεστε...

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ!