Πως να αποφύγετε τις διαφημίσεις στα περισσοτερα sites και να έχετε πιο γρήγορη πλοήγηση.




           Πολλά sites μεταξύ αυτών και αρκετά blogs, για χάρη του κέρδους, έχουν εμπλουτίσει τις σελίδες τους με διαφημίσεις.
          Ως εδώ όλα καλά άσχετα αν κάποιοι έχουν επηρεαστεί από την Carrie Bradshaw του Sex And the city και θέλουν να πλουτίσουν από ένα blog και να κυκλοφορούν με γόβες Manolo Blahnik (ελπίζω μόνο οι γυναίκες).
Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζονται από το πουθενά, διάφορα banners και Flash Scripts συνήθως με άσχετο και κουραστικό περιεχόμενο όπως πάτα εδώ και θα γίνεις πλούσιος,θα σου κάτσουν όλες οι γκόμενες του Next top model, θα μετρήσουμε το I.Q σου και θα δούμε πόσο χαζός είσαι,θα κερδίσεις το αϊ-phone 5 κτλ, με αποτέλεσμα να σου σπάνε τα νεύρα και να καθυστερούν να ανοίξουν οι ιστοσελίδες καθώς δε διαθέτουμε όλοι συνδέσεις των 100mbps όπως οι Ιάπωνες.
    Η λύση έρχεται από ένα πρόσθετο (add-on  ελληνιστί) του Firefox (δεν πιστεύω να χρησιμοποιεί κάποιος Explorer), και ονομάζεται Adblock plus, το οποίο και φιλτράρει ώστε να μην εμφανίζονται καθόλου διαφημίσεις σε πλαίσια και εικόνες.
      Αφού το κατεβάσετε ή από τον παραπάνω σύνδεσμο ή από την επιλογή  
 Tools>Add-ons>Get Add-ons>και στο search γράφετε Αdblock Plus
  και Enter. 
Αφού γίνει η εγκατάσταση, κάνουμε εγγραφή σε μια συνδρομή φίλτρων (filter subscription) πχ. Easy list και αυτό ήταν.Μπορούμε όμως να μπλοκάρουμε και μια διαφήμιση χειροκίνητα ως εξής:
Αφού έχουμε εγκαταστήσει το πρόσθετο, αν κάνουμε mouseover πάνω στη διαφήμιση, σε μια γωνία της εμφανίζεται ενα block.πχ.
click για zoom

Αφού κάνουμε click,εμφανίζεται ένα πλαίσιο,

πατάμε add filter και αυτό ήταν. Η διαφήμιση εξαφανίζεται μια για πάντα!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ!